TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Şizofreni hastalarından şimdi de müzikal tiyatro gösterimi…

SONY DSCÜsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi şizofreni hastalarının sosyalleşmesine yönelik başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Daha önce Avrasya Şizofreni Derneği üyeleriyle başarılı bir konsere imza atan merkez şimdi de müzikal tiyatro gösterisi sundu. Hasta ve öğrencilerin birlikte sergiledikleri performans ayakta alkışlandı.

Kişilerin iyileşmelerine katkı sağlamak ve müzik ile hastaların hayata dönüşlerini kolaylaştırmak adına çalışmalar yürüten Üsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi başarması zor önemli bir etkinlik daha gerçekleştirdi.SONY DSC

Merkez Avrasya Şizofreni Derneği üyeleriyle konserin ardından şimdi de müzikal tiyatro sahneledi.

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen gösteriye Şizofreni hastalarının aileleri, psikoloji bölümünde okuyan öğrenciler ile akademisyenler katıldı.

Şizofreni hastalarının performansı ise ayakta alkışlandı.

Hastaların sosyalleşmesi, yeteneklerini fark etmesi, sorumluluk alma ve iş yapma gayreti sergilemelerinde müziğin önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sevda Asgerova, Avrasya Şizofreni Derneği üyeleriyle bu kapsamda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Merkezde uygulamayı önemsediklerinin altını çizen Asqarova, Avrasya Şizofreni Derneği üyeleriyle yapılan çalışmalarda olağanüstü sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

SONY DSCAsgerova;

“Müzik terapisiyle hastaların ortak alan paylaşarak sosyalleştiklerini, bugüne kadar fark etmedikleri yetenekleri keşfetmelerinin sağlandığını, serbest zamanlarının yararlı bir şekilde değerlendirildiğini, atıl olmadıklarını, kendilerini sözel olarak ifade etmekten çekinen, utanan kişiler yaptıkları çalışmalarda öfkelerini, üzüntülerini, acılarını çekinmeden ifade edebildiklerini gördük. Bu nedenle müzik hem terapist hem de danışan için bir başlangıç noktası olabilir düşüncesiyle müzik terapide yapılan çalışmalar, ses-nefes-gevşeme egzersizlerin, birlikte parça seçiminin uygulaması ve hazırlamaları üyelerimiz için çok büyük bir tedavi şekline dönüştü. Sorumluluk alma ve bir iş yapma gayreti sergilemelerinin iyileşme süreci bakımından önem taşıdığının, bir nevi hayata dönüş noktası olduklarını fark ettirdi.” Dedi.

 

Okunma : 5402

 

İlgili

01 Ekim 2020
"Psikiyatrist" içerisinde
07 Nisan 2023
"Kitaplar" içerisinde

Haberler

Foto Galeri