Başakşehir Belediyesi’nin “Aile Toplum” başlığı altında düzenlediği ‘Son Sığınak Aile” söyleşilerinin ikincisi yapıldı. Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’ndeki söyleşiye katılım oldukça yoğundu.
İstanbul Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen moderatörlüğünü Şaban Özdemir’in yaptığı ‘Son Sığınak Aile’ isimli söyleşine katılan, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aile içindeki birebir ve genel ilişkilerin nasıl yolunda tutulabileceği ve problemler karşısında neler yapılması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.
Evlilikte ego savaşları var
Evliliklerde ego savaşlarının olduğunu, Batı kültürünün kadın – erkek ilişkilerini savaşa dönüştürdüğünü ifade eden Tarhan, evlilikte itaatin çift taraflı olması gerektiğinin altını çizdi.
İlişki terapilerinde, evlilikte takım olabilme olgusunun arandığının altını çizen Tarhan, işbirliğinin büyüsünden ve öneminden bahsetti.
Alışkanlıklar algı körlüğü oluşturuyor
Sosyal ilişkileri yönetebilen kimsenin bütçe yönetimini örnek göstererek çoğu şeyi de yönetebileceğini belirten Tarhan, alışkanlıkların algı körlüğü oluşturduğunu ve beklenmeyen sürprizlerin beklenenlere göre beyindeki haz merkezini daha fazla uyardığını söyledi. Tarhan, eşlerin bir birlerine beklenmedik sürprizler yapmasını önerdi.
Annelik birinci basamak kariyerdir
Eski zamanlara göre insanların zaman fakiri olduğunu, aile içinde sohbete daha az zaman ayırabildiğinin altını çizen Tarhan; “Çocuğumuza ayırdığımız zaman bizim için en büyük yatırımdır” dedi.
Anneliğin öneminden de bahseden Tarhan; “Annelik birinci basamak kariyerdir. Annelik maaşa bağlanmasa bile sigortalı bir meslek olarak tanımlanmalıdır.” diye konuştu.
Söyleşi soru – cevap kısmıyla devam ederken katılımlarından dolayı Başakşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a çiçek takdim edildi.
Söyleşinin ardından Prof. Dr. Nevzat Tarhan katılımcılara kitaplarını imzaladı.
Okunma : 5054
ÜHA